top of page
IMG_1144.jpg

Trådning

En skonsam hårborttagningsmetod som vi använder för att ta bort hår/fjun i ansiktet (överläpp, kinder, haka, hals, för form av bryn) och som ger lite av en peelande känsla efteråt.

 

Om du inte gjort hårborttagning i hela ansiktet tidigare rekommenderas det att boka trådning för utvalda områden av ansiktet första gången då huden kan reagera med ett histamin påslag i form av små knottror eller nässelutslag vid första tillfället.

 

Du kan självklart välja att tråda/sockra hela ansiktet ändå även om det är första gången men då är du medveten om utslagen som kan komma efter behandlingen.

Dessa låter du i såna fall bara vara så läker de ut av sig själva. Viktigt alltid är att tänka på att ha en bra och skonsam eftervård som lugnar, läker och hjälper dig att få det bästa slutresultatet.

 

Rekommenderad hårlängd vid besök: ca 3mm

Återbesök: 3-6 veckor mellan behandlingarna rekommenderas för bästa resultat

Sockring

Sockring är, när den utförs korrekt, den minst smärtsamma hårborttagningsmetoden. Sockerpastan är vattenlöslig och fäster därför inte på levande hudceller, den är mer som en skonsam och effektiv exfoliering som lämnar huden hårfri, silkeslen och med en härlig lyster efter behandlingen!

 

Sockerpastan som används innehåller endast tre ingredienser: socker, citron och vatten. Hos Á la Torre används en 100% ekologisk, biologiskt nedbrytbar sockerpasta som även är helt fri från konserveringsmedel.

Att sockra regelbundet kan leda till att håren blir färre och även tunnare. Det kan till och med leda till att man tröttar ut hårsäckarna så pass mycket att de kan sluta producera hår.

 

En tidsintervall mellan 3-6 veckor mellan dina besök är att rekommendera för bästa resultat.

 

Inför behandling:

Rekommenderad hårlängd: 3-4mm.

Peela området/huden som ska sockras, helst 1-2 dagar före behandlingen (ej samma dag) därefter återfuktar du och smörjer in huden med din kroppsolja eller lotion.

IMG_1818_edited.jpg

Sockring har många fina fördelar:

  • 100% hygienisk då bakterier inte överlever i den höga koncentrationen av socker och ”double dipping” ner i burkarna förekommer aldrig.

  • Sockerpastan värms upp till mellan 36-39 grader och omsluter bara runt hårstrået, vilket eliminerar risken att skada din hud. Samtidigt fungerar den som en peeling och avlägsnar alla torra och döda hudceller. Resultatet blir en slät och vacker hud.

  • En säker metod för alla hudtyper, även den känsliga huden.

  • Sockerpastan appliceras mot hårets växtriktning och extraheras sedan i dess naturliga växtriktning. På så sätt håller sig huden hårfri längre.

  • Med denna metod minskar man risken för inåtväxande hårstrån, hudirritation och obehag.

bottom of page